Om oss

Scenteknik Kalmar AB ligger i Kalmar och precis som namnet skvallrar om omfattar verksamheten allt inom ljud, ljus, bild och scen för alla tänkbara situationer, exempelvis konserter, konferenser, festivaler och installationer.

Vårt mål är att med vår kunskap och utrustning uppfylla och överträffa våra kunders förväntningar, och utifrån en dialog med kunden skapa ett minnesvärt evenemang för både arrangör och publik.

Historik

Grunden till Scenteknik Kalmar lades i början av 1990-talet. Redan då hade Henrik Ekholm och hans bror Christian Ekholm ett brinnande intresse för allt som har med ljud, ljus och scen att göra. Efter ett par års frilansande startade Henrik Ekholm företaget Scenteknik Kalmar, då som enskild firma. År 2007 ombildades Scenteknik Kalmar till aktiebolag och har sedan dess fortsatt växa år efter år.

Scenteknik Kalmar hade först sitt säte på Lotsgatan men 2010 växte företaget ur de dåvarande lokalerna och flyttade verksamheten till det större och mer ändamålsenliga lokaler på Verkstadsgatan 42. Efter att ha fortsatt expandera kraftigt under några år blev även dessa lokaler för små för verksamheten och sedan en tid tillbaka har Scenteknik Kalmar kontor och lager i en nybyggd fastighet på Törnebyvägen 5.